Hoe krijg je je kinderen geïnteresseerd in fietsen

Een van de belangrijkste dingen die u uw kleintjes kunt meegeven, is de liefde voor lichaamsbeweging. Deze goede gewoonte zullen ze hun hele leven hebben. U en uw partner zijn de helden in de ogen van uw kinderen en alles wat u doet, willen zij ook doen. U bent dus een voorbeeld voor hen.

Ik ben zo dankbaar dat ik mijn favoriete sport, triatlon, kan beoefenen. Mijn tweejarige dochter Lynn ziet me elke dag trainen. Als ik ga fietsen, weet ze dat het leuk is en wil ze ook fietsen. Mijn man Brad en ik zorgen er ook voor dat ze de kans krijgt om echt te gaan genieten van de sport. Niet te veel, maar gewoon zodat ze gelukkig is.

Liefde voor fietsen ontwikkelen

We werden overenthousiast en kochten voor Ruby al voor haar eerste verjaardag een Liv Pre loopfiets. Het was misschien te vroeg, maar ze was er dol op, ook al kon ze er nog niet op rijden. Ze was er trots op om net als mama en papa een fiets te hebben en leerde alles over de draaiende wielen, het stuur en het zadel.

Ruby's eerste kennismaking met fietsen was toen we een baby fietsstoeltje kochten; ik denk dat dit een belangrijke stap was. Terwijl Brad of ik aan het rennen waren, reed de ander mee op de fiets met Ruby achterop. Omdat ze de tijd met ons op de fiets kon doorbrengen, leerde ze hoeveel plezier je op de fiets kunt hebben en ontwikkelde ze op jonge leeftijd een liefde voor fietsen.

Leren fietsen op een loopfiets

De beste manier om je kind te leren fietsen is door te balanceren op de fiets. De eerste stap is om ze te laten staan en lopen met de fiets tussen hun benen. Laat ze dan gaan zitten en zich langzaam van de grond duwen met hun voeten. Uiteindelijk zullen ze beseffen dat wanneer hun benen de snelheid van de fiets niet kunnen bijhouden, ze gewoon hun voeten kunnen optillen en gaan.

We zijn nu bij de laatste stap met Ruby. Wat ons het meest hielp was haar te laten fietsen met een vriend die een paar maanden ouder is om haar te laten zien hoe snel hij kan gaan en hoe hij zijn voeten optilt. Ruby deed het automatisch na en ze had veel plezier.